Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 11.03.2024
Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, pieczywo wieloziarniste ( groch łuskany, boczek wędzony,kiełbasa toruńska,skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy ).
II Danie: makaron z truskawkami (makaron, truskawki, jogurt naturalny, śmietana 18 %, cukier, cukier waniliowy).
Sok jabłkowy, banan, rzodkiewki, biszkopty Mamutki.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler
Wtorek 12.03.2024
Zupa barszcz ukraiński, pieczywo razowe ( mieszanka warzyw ‘barszcz ukraiński’,buraczki, kapusta biała,skrzydła z indyka ,koncentrat pomidorowy 30 %, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie: kotlet pożarski smażony, ziemniaki, marchewka z groszkiem (filet z kurczaka, filet z indyka, jaja, cebula,bułka tarta, przyprawy)
Herbata malinowa z miodem i goździkami, mandarynka, woda.
Alergeny: jaja, białka mleka, gluten, seler.
Środa 13.03.2024
Zupa wiśniowa zabielana z makaronem ( wiśnie mrożone, śmietana 18 %, cukier )
II Danie: Porcja ryby panierowanej, smażonej, puree z ziemniaków i marchewki, surówka z kiszonych ogórków (filet z miruny, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy)
Kompot wieloowocowy, pomarańcza.
Alergeny: ryba, jaja, białka mleka, gluten,seler.
Czwartek 14.03.2024
Zupa rosół drobiowo – wołowy z makaronem (szponder wołowy, porcja z indyka,włoszczyzna, przyprawy).
II Danie: karkówka duszona w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka colesław.
Herbata z pigwy, truskawka, woda .
Alergeny: gluten, seler, białka mleka
Piątek 15.03.2024
Zupa krupnik z ziemniakami ( kasza jęczmienna, skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy )
II Danie: pierogi leniwe z masłem i bułką ( twaróg półtłusty, ziemniaki, jaja, mąka pszenna,cukier, masło, bułka tarta, cukier waniliowy)
Kompot agrestowy, jabłko, baton zbożowy alaska , marchewka do chrupania.
Alergeny: białka mleka, gluten, jaja, seler
Poniedziałek 18.03.2024
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo wieloziarniste (kapusta kiszona,skrzydła z indyka, boczek wędzony, kiełbasa toruńska, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy ).
II Danie :ryż z musem waniliowym i prażonymi jabłkami (ryż długoziarnisty,serki waniliowe, jogurt naturalny, jabłka, cukier, cynamon ).
Herbata z miodem i cytryną, banan, rzodkiewki, rurki Alaska.
Alergeny : białka mleka, gluten, seler
Wtorek 19.03.2024
Zupa krem z warzyw zielonych z groszkiem ptysiowym, pieczywo razowe (brokuł, cukinia, fasolka szparagowa, brukselka, por, groszek zielony, ziemniaki, włoszczyzna, skrzydła z indyka, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie ; kotlet mielony smażony, ziemniaki, mizeria ( mięso mielone z szynki, jaja, bułka tarta, cebula, przyprawy, olej).
Kompot truskawkowy, mandarynki, woda.
Alergeny : jaja, białka mleka, gluten, seler.
Środa 20.03.2024
Zupa pomidorowa z makaronem (koncentrat pomidorowy 30 %, przecier pomidorowy , żeberka wieprzowe, włoszczyzna, śmietana 18% , przyprawy )
II Danie : kluski ziemniaczane z białym serem i skwarkami (ziemniaki, jaja, mąka pszenna, przyprawy)
Woda z miodem, imbirem i cytryną,pomarańcza.
Alergeny :białka mleka, jaja, gluten , seler
Czwartek 21.03.2024
Zupa zacierkowa z ziemniakami ( zacierka babuni, skrzydła z indyka, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy).
II Danie : schab duszony w sosie śmietanowo- musztardowym, kasza bulgur,surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka ( schab b/k, musztarda, śmietana 18%, mąka ziemniaczana, miód,przyprawy).
Kompot agrestowy, gruszka, woda.
Alergeny : gluten, seler, białka mleka.
Piątek 22.03.2024
Zupa ryżanka z natką pietruszki ( ryż paraboliczny, skrzydła z indyka, koncentrat pomidorowy 30 %, włoszczyzna, przyprawy, natka pietruszki ).
II Danie : paluszki rybne smażone, ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty .
Herbata pigwa z truskawką słodzona cukrem trzcinowym, jabłka, woda.
Alergeny : ryba, jaja, gluten, seler.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.