Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Piątek 26.04.2024
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami (mieszanka warzyw “barszcz ukraiński”, buraczki, kapusta biała, koncentrat pomidorowy 30%, skrzydła z indyka, śmietana 18%, przyprawy)
II Danie: Makaron z musem truskawkowym, rzodkiewki (truskawki, jogurt naturalny, cukier waniliowy, cukier trzcinowy)
Lemoniada z rabarbaru, jabłko, biszkopty Mamutki
Alergeny : gluten, seler, białka mleka
Poniedziałek 06.05.2024
Zupa ryżanka, pieczywo wieloziarniste (ryż długoziarnisty, skrzydła z indyka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy)
II Danie: kluski ziemniaczane z twarogiem i skwarkami (ziemniaki, mąka, jaja, sól, twaróg, boczek wędzony, kiełbasa toruńska)
Kompot agrestowy, banan, papryka do chrupania, woda
Alergeny : białka mleka, gluten, seler, jaja
Wtorek 07.05.2024
Zupa barszcz biały z makaronem, pieczywo razowe (zakwas biały barszcz, żeberka, włoszczyzna, śmietana 18%, przyprawy)
II Danie: Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony (młoda kapusta, mięso mielone wieprzowe, ryż, jaja, przecier pomidorowy, przyprawy)
Sok jabłkowy, mandarynka, baton zbożowy Alaska
Alergeny : gluten, seler, białka mleka, jaja
Środa 08.05.2024
Zupa botwinka z ziemniakami (botwina, buraczki ćwikłowe, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana 18%, przyprawy)
II Danie: Sztuka mięsa w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z warzyw mieszanych (szynka wieprzowa, mąka, śmietana 18%, olej, przyprawy)
Herbata żurawinowa, gruszka, woda 0,5L niegazowana
Alergeny : białka mleka, gluten, seler
Czwartek 09.05.2024
Zupa zacierkowa (zacierki babuni, skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy)
II Danie: Makaron a’la Carbonara z boczkiem i natką pietruszki (boczek wędzony, makaron spaghetti, śmietanka 30%, ser gouda, przyprawy, natka pietruszki)
Woda z miętą, miodem i cytryną, pomarańcza, mus owocowo-warzywny, marchewka do chrupania
Alergeny : białka mleka, gluten, seler
Piątek 10.05.2024
Zupa jarzynowa (mieszanka warzyw 7-składnikowa, skrzydła z indyka, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy)
II Danie: Porcja ryby smażonej, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (filet z miruny b/s, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy)
Kompot z rabarbaru, jabłko
Alergeny : gluten, seler, białka mleka, ryba, jaja
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.