Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 18.09.2023
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana.
II Danie: Spaghetti bolognese z serem, rzodkiewki.
Kompot wieloowocowy, banan.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka.
Wtorek 19.09.2023
Zupa biały barszcz z makaronem.
II Danie: Jeżyki wieprzowe duszone w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony.
Herbata z miodem i cytryną, śliwka.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka, jaja.
Środa 20.09.2023
Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki.
II Danie: Pierogi leniwe z masłem i bułką, marchewka do chrupania.
Kompot agrestowy, jabłko.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka, jaja.
Czwartek 21.09.2023
Zupa pieczarkowa z makaronem, zabielana.
II Danie: Filet z indyka gotowany w sosie jarzynowym, kasza jęczmienna, sałata ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną
WHerbata owocowa, gruszka.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka.
Piątek 22.09.2023
Zupa ryżanka z warzywami i natką pietruszki.
II Danie: Kotlet z ryby (miruna) smażony, ziemniaki, surówka Colesław.
Kompot porzeczkowy, nektarynka.
Alergeny: Gluten, seler, ryba.
Poniedziałek 25.09.2023
Zupa koperkowa z ryżem.
II Danie: Naleśniki z serkiem waniliowym posypane cukrem pudrem.
Kompot wieloowocowy, banan.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka.
Wtorek 26.09.2023
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany.
II Danie: Gulasz wieprzowy z szynki, kasza gryczana, ogórek kiszony.
Herbata z cytryną słodzona cukrem trzcinowym, jabłko.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka.
Środa 27.09.2023
Zupa szczawiowa z jajkiem, zabielana.
II Danie: Makaron z musem truskawkowym, papryka do chrupania.
Sok jabłkowy, gruszka.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka, jaja.
Czwartek 28.09.2023
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana.
II Danie: Udziec drobiowy pieczony, ziemniaki, bukiet warzyw.
Kompot agrestowy, arbuz.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka.
Piątek 29.09.2023
Zupa jarzynowa 7-składnikowa, zabielana.
II Danie: Paluszki rybne z fileta smażone, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.
Woda z miętą i cytryną, nektarynka.
Alergeny: Gluten, seler, jaja, ryba, białka mleka.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.