Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 20.03.2023
Zupa jarzynowa 7-składnikowa z ziemniakami.
II Danie: Ryż paraboliczny musem waniliowym i prażonymi jabłkami.
Kompot truskawkowy, banan, snacki zielona cebulka.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka.
Wtorek 21.03.2023
Zupa rosół z makaronem (szponder wołowy, skrzydła z indyka).
II Danie: Gołąbki w sosie pomidorowym (mielone z szynki, ryż), ziemniaki z koperkiem, pomidorki koktajlowe z cebulą cukrową.
Sok wieloowocowy, jabłko
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka, jaja.
Środa 22.03.2023
Zupa szczawiowa z jajkiem.
II Danie: Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym..
Kompot z owoców leśnych, pomarańcza, mus warzywny.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka, jaja.
Czwartek 23.03.2023
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami.
II Danie: Klopsy z warzywami (mięso wieprzowo-drobiowe), kasza jęczmienna, surówka z buraczków.
Herbata z czarnej porzeczki słodzona miodem, gruszka.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka, jaja.
Piątek 24.03.2023
Zupa ogórkowa z makaronem.
II Danie: Filet z miruny smażony, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty.
Herbata z cytryną, kiwi.
Alergeny: Ryba, jaja, gluten, seler, białka mleka.
Poniedziałek 27.03.2023
Zupa grochowa z ziemniakami.
II Danie: Makaron świderek z truskawkami.
Kompot wieloowocowy, banan, mus warzywny.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka.
Wtorek 28.03.2023
Zupa pomidorowa z makaronem.
II Danie: Wątróbka drobiowa smażona z cebulką i jabłkiem, ziemniaki, surówka szwedzka.
Herbata z cytryną i goździkami słodzona miodem, gruszka.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka.
Środa 29.03.2023
Zupa krupnik z ziemniakami.
II Danie: Leczo warzywne z dodatkiem kiełbaski, ryż długoziarnisty, paraboliczny.
Herbata z czarnej porzeczki, jabłko, ciastka zbożowe kakaowe bez cukru.
Alergeny: Gluten, seler.
Czwartek 30.03.2023
Zupa krem z pora z grzankami.
II Danie: Gulasz wieprzowy, kopytka, surówka Colesław.
Kompot z owoców leśnych, pomarańcza, woda mineralna.
Alergeny: Gluten, seler, białka mleka.
Piątek 31.03.2023
Zupa wiśniowa zabielana z makaronem.
II Danie: Paluszki rybne smażone, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.
Sok jabłkowy, kiwi.
Alergeny: Ryba, białka mleka, gluten, seler.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.