Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 25.11.2024
Zupa krem z warzyw mieszanych z groszkiem ptysiowym , pieczywo ( skrzydła z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, brokuł, groszek zielony, cebula,ziemniaki,śmietana 18 %, przyprawy ).
II Danie : naleśniki z serkiem waniliowym z dodatkiem owoców i gorzkiej czekolady ( mąka pszenna, mleko , jaja, twaróg, cukier waniliowy ).
Sok jabłkowy, banan, marchewka do chrupania.
Alergeny : białka mleka, jaja,gluten, seler.
Wtorek 26.11.2024
Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem, pieczywo ( szczaw , skrzydła z indyka, ziemniaki, jaja, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie : gulasz wieprzowy, kasza gryczana, ogórek kiszony ( mięso wieprzowe z szynki, olej, koncentrat pomidorowy, przyprawy).
Kompot morelowy, mandarynka.
Alergeny : jaja, białka mleka, gluten , seler
Środa 27.11.2024
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo. ( kapusta kiszona, żeberka wieprzowe, boczek wędzony, włoszczyzna,ziemniaki, przyprawy).
II Danie : ryż z musem jogurtowym i prażonymi jabłkami ( ryż , jogurt naturalny, serki waniliowe, jabłka, cynamon, cukier.)
Kompot agrestowy, woda 0,5 l niegazowana, ananas świeży
Alergeny : białka mleka, gluten, seler.
Czwartek 28.11.2024
Zupa jarzynowa z ziemniakami ( mieszanka warzyw, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana 18 %, przyprawy).
Pyzy z mięsem i skwarkami, ogórek świeży z koperkiem.
Herbata z miodem, cytryną i imbirem, pomarańcza.
Alergeny : białka mleka, gluten, seler.
Alergeny: gluten, seler.
Piątek 29.11.2024
Zupa pomidorowa z makaronem ( przecier pomidorowy,koncentrat pomidorowy 30 %, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy ).
II Danie : burgery rybne, smażone ( filet z morszczuka, jaja, bułka tarta , cebula, przyprawy ), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty.
Woda z miodem i pomarańczą , jabłko.
Alergeny : ryba, jaja, białka mleka, gluten, seler.
Poniedziałek 02.12.2024
Zupa krupnik z ziemniakami, pieczywo ( kasza jęczmienna, skrzydła z indyka, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy).
II Danie : makaron świderek z białym serem i skwarkami, marchewka do chrupania ( kiełbasa podwawelska , boczek wędzony, twaróg półtłusty ).
Kompot truskawkowy, banan.
Alergeny : białka mleka, gluten, seler
Wtorek 03.12.2024
Zupa zacierkowa, pieczywo ( zacierka babuni, skrzydła z indyka,włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy).
II Danie : wątróbka drobiowa smażona z jabłkiem i cebulą , ziemniaki , ogórek kiszony,
Herbata malinowa z goździkami słodzona miodem, pomarańcza, jogurt pitny.
Alergeny :gluten, seler
Środa 04.12.2024
Zupa koperkowa z ryżem ( ryż długoziarnisty, koper, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie : medaliony z indyka duszone w sosie jarzynowym ( filet z indyka, przyprawy, mix warzyw, śmietana 18 %, mąka pszenna, olej), kasza jęczmienna, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi , sos winegret ( oliwa, sok z cytryny, musztarda, miód, zioła).
Kompot wiśniowy, mandarynki
Alergeny : białka mleka, gluten, seler.
Czwartek 05.12.2024
Zupa biały barszcz z makaronem ( zakwas biały barszcz, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie : porcja ryby smażonej ( filet z miruny, jaja, mąka, bułka tarta, przyprawy, olej ),ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.
Herbata z miodem i cytryną,gruszka.
Alergeny : ryba, jaja, białka mleka, gluten, seler.
Piątek 06.12.2024
Zupa ogórkowa z makaronem ( ogórki kiszone, skrzydła z indyka,włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie : kopytka z sosem mięsnym(ziemniaki gotowane, mąka pszenna, jaja, woda, olej, karkówka wieprzowa, śmietana 18 %, przyprawy), surówka z kapusty pekińskiej ( kapusta pekińska, kukurydza, ananas, marchew, jogurt, majonez, przyprawy )
Kompot agrestowy, jabłko, mini mikołaj z czekolady.
Alergeny : białka mleka, gluten, seler, jaja.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.