Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 16.09.2024
Zupa grochowa z ziemniakami i wędzonką, pieczywo razowe (groch łuskany, boczek wędzony, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy)
II Danie: ryż z musem waniliowym i owocami (ryż długoziarnisty, serki waniliowe, jogurt naturalny, maliny)
Sok jabłkowy, banan, woda mineralna 0,5l niegazowana, marchewka do chrupania
Alergeny: białka mleka, gluten, seler
Wtorek 17.09.2024
Zupa rosół drobiowo-wołowy z makaronem (szponder wołowy, skrzydła z indyka, włoszczyzna, przyprawy)
II Danie: jeżyki drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (filet drobiowy, ryż, jaja, mąka pszenna, przecier pomidorowy, śmietana 18%)
Kompot truskawkowy, gruszka
Alergeny: białka mleka, gluten, seler, jaja
Środa 18.09.2024
Zupa ryżanka z natką pietruszki (ryż długoziarnisty, skrzydła z indyka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy)
II Danie: pyzy z mięsem okraszane cebulką i skwarkami, surówka z warzyw mieszanych
Herbata malinowa, arbuz, herbatniki maślane
Alergeny: gluten, seler
Czwartek 19.09.2024
Zupa żurek z makaronem (zakwas żurek, żeberko wieprzowe, biała kiełbasa, włoszczyzna, śmietana 18%, przyprawy)
II Danie: paluszki rybne z fileta, smażone, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Woda z miętą i cytryną słodzona miodem, śliwka
Alergeny: białka mleka, gluten, seler, ryba
Piątek 20.09.2024
Zupa krupnik z ziemniakami (skrzydła z indyka, kasza jęczmienna, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy)
II Danie: leczo warzywne z kiełbaską, pieczywo (pomidor, papryka, cukinia, cebula, pieczarki, przecier pomidorowy, parówki Indykpol, przyprawy)
Kompot wieloowocowy, jabłko
Alergeny: gluten, seler
Poniedziałek 23.09.2024
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo razowe ( kapusta kiszona,żeberka wieprzowe, boczek wędzony,włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy ).
II Danie : makaron z truskawkami (truskawki, jogurt naturalny, śmietana 18 %cukier waniliowy ), rzodkiewki do chrupania
Herbata z owoców leśnych słodzona miodem, banan, pączek jogurtowy.
Alergeny :białka mleka, gluten, seler.
Wtorek 24.09.2024
Zupa jarzynowa 7 – składnikowa ( pieczywo wieloziarniste ( mieszanka warzyw, skrzydła z indyka, ziemniaki, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie :sztuka mięsa w sosie własnym, kasza gryczana,ogórek kiszony (szynka wieprzowa, śmietana 18 %, mąka pszenna, olej, przyprawy)
Kompot agrestowy, gruszka.
Alergeny :białka mleka, gluten, seler
Środa 25.09.2024
Zupa biały barszcz z makaronem ( zakwas biały barszcz, włoszczyzna,skrzydła z indyka,śmietana 18%, włoszczyzna, przyprawy).
II Danie :porcja ryby smażonej ( filet z miruny b/skóry ), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.
Herbata z cytryną słodzona cukrem trzcinowym,śliwka.
Alergeny : jaja, ryba, białka mleka, gluten, seler
Czwartek 26.09.2024
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami ( szczaw konserwowy, skrzydła z indyka, jaja, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy )
II Danie: knedle ze śliwkami polane masełkiem z cynamonem., marchewka do chrupania.
Woda z miętą i pomarańczą, soczek wieloowocowy Tymbark,
Alergeny : jaja, białka mleka, gluten, seler
Piątek 27.09.2024
Zupa zacierkowa ( zacierka babuni, skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy).
II Danie :spaghetti bolognese z serem ( mięso mielone z szynki,pulpa pomidorowa,sos spaghetti Łowicz, warzywa, przyprawy, ser edamski ).
Herbata malinowa, jabłko
Alergeny : gluten, seler
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.