Regulamin stołówki
Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846.
Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 08.09.2025
Zupa pomidorowa z makaronem (skrzydła z indyka, koncentrat pomidorowy 30 %, przecier pomidorowy, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy), pieczywo.
II Danie: kluski ziemniaczane z twarogiem i skwarkami (ziemniaki, maka pszenna, sól. twaróg półtłusty, boczek, kiełbasa podwawelska).
Kompot truskawkowy, banan, sałata lodowa do chrupania.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Wtorek 09.09.2025
Zupa rosół z makaronem i marchewka (szponder wołowy, skrzydła z indyka, włoszczyzna, makaron, przyprawy)
II Danie: filet z piersi kurczaka smażony, ziemniaki, mizeria (ogórki, śmietana 18 %, jogurt naturalny, kwasek cytrynowy, przyprawy).
Woda z cytryna, śliwka.
Alergeny: jaja, białka mleka, gluten, seler.
Środa 10.09.2025
Zupa krupnik z kasza jęczmienna i warzywami (kasza jęczmienna, skrzydła z indyka, włoszczyzna,ziemniaki, przyprawy), pieczywo.
II Danie: leczo warzywne z kiełbaska (cukinia, papryka, pomidory, cebula, pieczarki, parówki z indyka, przecier pomidorowy, przyprawy) pieczywo razowe.
Sok jabłkowy, gruszka, pączek Boleros
Alergeny: gluten, seler
Czwartek 11.09.2025
Zupa pieczarkowa (pieczarki, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %, makaron, przyprawy).
II danie: filet z miruny w panierce, smażony, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty (kapusta, marchew, jabłko, oliwa, przyprawy).
Herbata z cytryna słodzona miodem, arbuz.
Alergeny: ryba, jaja, białka mleka, gluten, seler.
Piątek 12.09.2025
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, skrzydła z indyka, boczek wędzony, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy).
II Danie: makaron z truskawkami (makaron wstążka, truskawki, śmietana 18 %, jogurt naturalny, cukier trzcinowy) herbatniki szkolne, marchewka do chrupania.
Woda z pomarańczą, jabłko
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy
Zgodnie z informacja producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soje, seler, gorczyce. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
Na stołówce cały czas jest dostępna woda dla uczniów.
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE.