Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 17.02.2025
Zupa fasolowa na wędzonce, pieczywo ( fasola Jaś, boczek wędzony, skrzydła z indyka, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy ).
II Danie : ryż z musem waniliowym i malinami ( ryż paraboliczny, serki waniliowe, jogurt naturalny, cukier, śmietana 18 %, maliny ).
Sok jabłkowy, banan, marchewki do chrupania.
Alergeny : białka mleka, gluten, seler.
Wtorek 18.02.2025
Zupa biały barszcz z makaronem, pieczywo ( zakwas biały barszcz, skrzydła z indyka, włoszczyzna, makaron, śmietana18 %, przyprawy ).
II danie: kotlet drobiowy siekany, smażony (filet z kurczaka, pieczarki, ser żółty, jaja, majonez, przyprawy), ziemniaki, fasolka szparagowa z wody.
Kompot truskawkowy, gruszka.
Alergeny: białka, mleko, jaja, gluten, seler
Środa 19.02.2025
Zupa krupnik z ziemniakami ( kasza jęczmienna, skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy ).
II Danie: makaron penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowo- serowym.(łosoś wędzony, szpinak, serki hochland śmietankowe, śmietana 30 % kremowa, przyprawy ).
Herbata z miodem i cytryną, mandarynka.
Alergeny: ryba, białka mleka, gluten, seler,
Czwartek 20.02.2025
Zupa kalafiorowa ( kalafior, skrzyła z indyka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana 18 % )
II Danie: schab duszony w sosie własnym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (schab b/k, mąka, olej, przyprawy, śmietana 18 %),
Woda z pomarańczą i goździkiem, jabłko.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Piątek 21.02.2025
Zupa barszcz ukraiński (mieszanka warzyw „barszcz ukraiński „, buraczki, skrzydła z indyka, kapusta, ziemniaki, śmietana 18 %, koncentrat pomidorowy 30 %, przyprawy).
II Danie: knedle z morelami posypane kakao, papryka do chrupania.
Kompot z rabarbaru, pomarańcze.
Alergeny: białko, mleko, gluten, seler
Poniedziałek 24.02.2025
Zupa krem z dyni z prażonymi pestkami dyni, pieczywo (dynia mrożona, skrzydła z indyka, włoszczyzna, mleczko kokosowe, cebula, przyprawy).
II Danie: makaron świderek z białym serem i skwarkami.
Kompot wieloowocowy, banan, rzodkiewki, biszkopciki Mamutki.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler, orzechy
Wtorek 25.02.2025
Zupa zacierkowa, pieczywo zacierka babuni, skrzydła z indyka,włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy).
II Danie: udko z kurczaka pieczone, ryż paraboliczny długoziarnisty, bukiet warzyw.
Sok jabłkowy, gruszka.
Alergeny: gluten, seler
Środa 26.02.2025
Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo ( ogórki kiszone, skrzydła z indyka,włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy)
II Danie: pierogi z kapustą i pieczarkami posypane prażoną cebulką ,marchewka do chrupania.
Herbata z miodem i cytryną, mandarynki.
Alergeny : białka mleka, gluten, seler, jaja.
Czwartek 27.02.2025
Zupa pomidorowa z ryżem ( przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy 30 %, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy, ryż )
II Danie: filet z kurczaka smażony, ziemniaki mix sałat ze śmietaną ( filet drobiowy, jaja, bułka tarta, olej , przyprawy, śmietana 18% )
Kompot malinowy, pomarańcza, pączek Boleros.
Alergeny : jaja, białka mleka, gluten, seler
Piątek 28.02.2025
Zupa czerwony barszcz z makaronem ( buraczki, barszcz krakus, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie: Porcja ryby panierowanej, smażonej, puree z ziemniaków i marchewki, surówka z kiszonej kapusty (filet z miruny, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy)
Herbata truskawkowa, jabłko.
Alergeny: ryba, jaja, białka mleka, gluten, seler.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.