Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 02.06.2025
Zupa ziemniaczana ze skwarkami, pieczywo (ziemniaki, boczek wędzony, skrzydła z indyka, włoszczyzna, cebula, przyprawy).
II Danie: ryż paraboliczny z musem waniliowym i prażonymi jabłkami (ryż paraboliczny, serki waniliowe, jogurt naturalny, jabłka, cukier, cynamon).
Kompot agrestowy, truskawki, mini pączki, rzodkiewka do chrupania.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler
Wtorek 03.06.2025
Zupa jarzynowa, pieczywo (mieszanka warzywna, skrzydła z indyka, ziemniaki, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie: sztuka mięsa w sosie własnym (karkówka, mąka pszenna, olej, śmietana 18 %, przyprawy), kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, jabłka, marchew, majonez, jogurt naturalny, przyprawy).
Herbata malinowa, nektarynka.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Środa 04.06.2025
Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo (ogórki kiszone, skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie: naleśniki z dżemem z dodatkiem świeżych truskawek (mąka pszenna, jaja, mleko, cukier, dżem owocowy, olej, truskawki).
Kompot z rabarbaru, arbuz.
Alergeny: jaja, białka mleka, gluten, seler.
Czwartek 05.06.2025
Zupa biały barszcz z makaronem (zakwas biały barszcz, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %,chrzan, przyprawy).
II Danie: gulasz drobiowy (filet z kurczaka, cebula, czosnek, przecier pomidorowy 30 %, olej, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, mizeria (ogórek świeży, jogurt grecki, śmietana 18 %, kwasek cytrynowy, przyprawy).
Herbata truskawkowa, banan.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler
Piątek 06.06.2025
Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki (kasza jęczmienna, skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy).
II Danie: makaron penne z tuńczykiem i suszonymi pomidorami (makaron, tuńczyk w sosie własnym, suszone pomidory, czosnek, oliwa z pomidorów, parmezan, przyprawy ),
Woda z cytryną, jabłko.
Alergeny: ryba, gluten, seler.
Poniedziałek 9.06.2025
Zupa koperkowa z ryżem, pieczywo (skrzydła z indyka, koper, ryż paraboliczny, włoszczyzna, śmietana 18%, przyprawy).
II Danie: racuszki szpinakowo – bananowe polane miodem (mąka pszenna, mleko jaja, szpinak, banany, cukier waniliowy, soda spożywcza, miód)
Kompot agrestowy, truskawki, rzodkiewki do chrupania, soczek Tymbark Vitamini.
Alergeny: jaja, białka mleka, gluten, seler.
Wtorek 10.06.2025
Zupa czerwony barszcz z makaronem, pieczywo (buraczki, barszcz Krakus, skrzydła z indyka, włoszczyzna, przyprawy).
II Danie: wątróbka drobiowa duszona z cebulką i jabłkiem,ziemniaki, ogórek małosolny.
Herbata z cytryną, banan,wafelek knopers.
Alergeny: gluten, seler
Środa 11.06.2025
Zupa żurek z białą kiełbaską (zakwas Żurek, skrzydła z indyka, biała kiełbasa surowa,włoszczyzna, makaron, śmietana 18%, przyprawy).
II Danie: paluszki rybne smażone (paluszki rybne z fileta), puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty (kapusta młoda kiszona, marchew, jabłko, oliwa, przyprawy),
Sok jabłkowy, arbuz
Alergeny: ryba, białka mleka, gluten, seler.
Czwartek 12.06.2025
Zupa rosół drobiowo-wołowy, pieczywo (szponder wołowy, skrzydła z indyka, włoszczyzna, makaron, przyprawy ).
II Danie: schab w sosie słodko-kwaśnym, ryż paraboliczny (schab, mąka pszenna, olej, cebula, sos łowicz słodko-kwaśny, ananasy, przyprawy),
Woda z cytryną i pomarańczą, nektarynka
Alergeny: gluten, seler.
Piątek 13.06.2025
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty (kapusta młoda, ziemniaki, włoszczyzna, skrzydła z indyka, boczek wędzony, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy).
II Danie: pierogi leniwe z masłem i bułka tartą (ziemniaki, mąka pszenna, ser twarogowy, jaja, cukier ,olej) , surówka z marchewki (marchew, jabłko, miód, przyprawy).
Herbata malinowa, jabłko.
Alergeny: jaja, białka mleka, gluten, seler.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
Na stołówce cały czas jest dostępna woda dla uczniów.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.