Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 12.05.2025
Zupa ziemniaczana ze skwarkami, pieczywo (ziemniaki, skrzydła z indyka, włoszczyzna, boczek wędzony, cebula, przyprawy).
II Danie: leczo warzywne z kiełbaską drobiową, ryż paraboliczny (pomidory, papryka, cukinia, cebula, pieczarki, parówki z indyka, przecier pomidorowy,przyprawy).
Kompot wieloowocowy, jabłko.
Alergeny: gluten, seler
Wtorek 13.05.2025 – egzamin ósmoklasisty
Środa 14.05.2025 – egzamin ósmoklasisty
Czwartek 15.05.2025 – egzamin ósmoklasisty
Piątek 16.05.2025
Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki (skrzydła z indyka, kasza jęczmienna, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy).
II Danie: naleśniki z musem waniliowym / cukrem pudrem (mąka pszenna, mleko, jaja, cukier waniliowy, twaróg, serki waniliowe) marchewka do chrupania
Herbata truskawkowa, truskawki, wafelek knopers.
Alergeny: jaja, gluten, seler, białka mleka.
Poniedziałek 19.05.2025
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo (kapusta kiszona, skrzydła z indyka, boczek wędzony, kiełbasa podwawelska, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy )
II Danie: makaron z truskawkami (makaron wstążka, truskawki, śmietana 18 %, jogurt naturalny, cukier waniliowy, cukier trzcinowy).
Sok jabłkowy, banan, rzodkiewki, biszkopciki Mamutki.
Alergeny :białka mleka, gluten, seler.
Wtorek 20.05.2025
Zupa rosół drobiowo – wołowy z makaronem (szponder wołowy, skrzydła z indyka, włoszczyzna, przyprawy).
II Danie: filet z kurczaka smażony, ziemniaki z koperkiem, mix sałat z rzodkiewką , szczypiorkiem ze śmietaną.
Kompot z rabarbaru, gruszka.
Alergeny: jaja, białka mleka, gluten, seler.
Środa 21.05.2025
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, pieczywo (szczaw konserwowy, skrzydła z indyka, włoszczyzna, jaja, ziemniaki, śmietana 18 %, przyprawy)
II Danie: knedle z nadzieniem morelowym posypane kakao, marchewka do chrupania / sałata lodowa.
Herbata truskawkowa, pomarańcza.
Alergeny: jaja, białka mleka, gluten, seler.
Czwartek 22.05.2025
Zupa krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym (kostka pomidorowa, przecier pomidorowy, papryka, włoszczyzna, cebula, przyprawy, groszek ptysiowy).
II Danie: schab duszony w sosie pieczarkowym, kasza bulgur, mizeria (schab b/k, olej, mąka pszenna, pieczarki, śmietana 18 %, przyprawy ).
Woda z cytryną i pomarańczą, melon.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Piątek 23.05.2025
Zupa barszcz ukraiński (mieszanka warzyw, buraczki, kapusta biała, ziemniaki, koncentrat pomidorowy 30 %, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie: paluszki rybne z fileta smażone, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, miód, przyprawy).
Kompot wieloowocowy, jabłko.
Alergeny: ryba, białka mleka, gluten, seler.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
Na stołówce cały czas jest dostępna woda dla uczniów.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.