Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 16.06.2025
Zupa grochowa na wędzonce, pieczywo (groch łuskany, boczek wędzony, żeberka wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy).
II Danie: makaron z truskawkami (makaron, truskawki, śmietana 18 %, cukier waniliowy, cukier trzcinowy).
Sok jabłkowy, banan, mus owocowo -warzywny, sałata lodowa do chrupania.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Wtorek 17.06.2025
Zupa zacierkowa z ziemniakami, pieczywo (zacierka babuni, skrzydła z indyka,włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy).
II Danie: gołąbki w sosie pomidorowym (kapusta młoda, mięso mielone wieprzowe, ryż, jaja, bułka tarta, przypraw), ziemniaki, ogórek zielony z koperkiem.
Kompot wieloowocowy, truskawki,
Alergeny: jaja, gluten, seler.
Środa 18.06.2025
Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo (pieczarki, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %, makaron, przyprawy).
II Danie: udko z kurczaka pieczone, ryz paraboliczny, mix warzyw gotowanych.
Woda z miętą cytryną, nektarynka, wafelek knopers.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Poniedziałek 23.06.2025
Zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo (mix warzyw, ziemniaki,śmietana 18 %, skrzydła z indyka, przyprawy).
II Danie: spaghetti bolognese z serem (mięso mielone wieprzowe, pulpa pomidorowa, sos spaghetti, ser, warzywa, przyprawy)
Kompot wieloowocowy, banan, rzodkiewki do chrupania.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Wtorek 24.06.2025
Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo (skrzydła z indyka, koncentrat pomidorowy 30 %, przecier pomidorowy, włoszczyzna,śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie: sztuka mięsa w sosie własnym (schab b/k, olej, mąka pszenna, śmietana 18 %, przyprawy), kasza gryczana, ogórek małosolny.
Herbata malinowa, arbuz.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Środa 25.06.2025
Zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo (ogórki kiszone, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %, ziemniaki, przyprawy).
II Danie: placuszki bananowo- jogurtowe z dodatkiem świeżych owoców (banany, mąka pszenna, mleko, jogurt naturalny, jaja, cukier waniliowy, olej, soda spożywcza, truskawki).
Woda z pomarańczą i cytryną, morelka, jogurt gratka.
Alergeny: białka mleka, jaja, gluten, seler.
Czwartek 26.06.2025
Zupa koperkowa z ryżem (skrzydła z indyka, ryż paraboliczny, włoszczyzna, koper, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie: kotlet pożarski smażony (mięso mielone drobiowe kurczak/ indyk , jaja, bułka tarta, warzywa, przyprawy) młode ziemniaki ,mizeria.
Kompot agrestowy, nektarynka.
Alergeny: jaja, białka mleka, gluten, seler.
Piątek 27.06.2025 – zakończenie roku
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
Na stołówce cały czas jest dostępna woda dla uczniów.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.