Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Poniedziałek 13.01.2025
Zupa fasolowa z ziemniakami i wędzonką, pieczywo ( fasola Jaś, boczek wędzony, skrzydła z indyka, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy ).
II Danie : ryż z musem waniliowym i owocami ( ryż paraboliczny, serki waniliowe, jogurt naturalny, cukier, śmietana 18 %, owoce ).
Sok jabłkowy, banan, marchewki do chrupania.
Alergeny : białka mleka, gluten, seler.
Wtorek 14.01.2025
Zupa biały barszcz z makaronem , pieczywo ( zakwas biały barszcz, skrzydła z indyka, włoszczyzna, makaron,śmietana18 %, przyprawy ).
II danie : sztuka mięsa w sosie własnym ( karkówka , mąka pszenna, śmietana 18 %, olej, przyprawy ), kasza gryczana, ogórek kiszony .
Kompot truskawkowy, gruszka.
Alergeny : białka mleka, gluten, seler
Środa 15.01.2025
Zupa ryżanka z natką pietruszki ( ryż długoziarnisty, skrzydła z indyka, koncentrat pomidorowy 30 %,włoszczyzna, przyprawy ).
II Danie: porcja ryby smażonej ( filet z miruny, jaja, mąka, bułka tarta, olej), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty.
Herbata z miodem i cytryna, mandarynka, biszkopciki Mamutki.
Alergeny : ryba, gluten, seler.
Czwartek 16.01.2025
Zupa ogórkowa z ziemniakami ( ogórki kiszone, skrzydła z indyka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana 18 %, przyprawy ).
II danie : pyzy z mięsem i prażoną cebulką, surówka colesław (kapusta świeża, marchewka, cebula,majonez, sok z cytryny, przyprawy )
Kompot z rabarbaru, pomarańcza.
Alergeny :białka mleka, gluten, seler.
Piątek 17.01.2025
Zupa krem z dyni z grzankami ( dynia, włoszczyzna,mleczko kokosowe, cebula,skrzydła z indyka, przyprawy ).
II Danie : pancakes polane miodem .
Woda z pomarańczą i goździkami, jabłko.
Alergeny : orzechy, białka mleka, glutem, seler, jaja,
Poniedziałek 20.01.2025
Zupa krupnik z ziemniakami, pieczywo razowe (kasza jęczmienna, skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy, natka pietruszki).
II Danie: makaron z truskawkami ( makaron wstążka, truskawki, jogurt naturalny, śmietana 18 %, cukier).
Herbata z miodem i cytryną, banan, rzodkiewki, baton alaska, woda 0,5l niegazowana.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler
Wtorek 21.01.2025
Zupa rosół drobiowo – wołowy z makaronem ( szponder wołowy,skrzydła indyka, włoszczyzna, przyprawy ), pieczywo
II Danie: udko z kurczaka pieczone, ryż paraboliczny długoziarnisty, marchewka juniorka.
Kompot truskawkowy, mandarynka.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Środa 22.01.2025
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo. ( kapusta kiszona, żeberka wieprzowe, boczek wędzony, włoszczyzna,ziemniaki, przyprawy).
II Danie: placki ziemniaczane z jogurtem i cukrem trzcinowym, papryka do chrupania.
Woda z pomarańczą, gruszka, soczek Tymbark.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler
Czwartek 23.01.2025
Zupa koperkowa z ryżem ( ryż długoziarnisty, koper, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy).
II Danie: schab duszony w sosie własnym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (schab b/k, mąka, olej, przyprawy, śmietana 18 %),
Kompot z rabarbaru, pomarańcza.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Piątek 24.01.2025
Zupa pomidorowa z makaronem ( koncentrat pomidorowy 30 %, przecier pomidorowy, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18 %, przyprawy ).
II Danie: paluszki rybne smażone, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty.
Herbata malinowa, jabłko.
Alergeny: białka mleka, gluten, seler.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.