Uprzejmie informujemy rodziców, że płatności dokonujemy tylko i wyłącznie w terminie od 1 do 15 każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Pieniądze muszą być na koncie do 15 każdego miesiąca. Po przekroczeniu tego terminu będą naliczane ustawowe odsetki.
Aby zgłosić dziecko do korzystania z obiadów należy podpisać umowę w pokoju nr 1 u pani intendentki.
Płatności dokonujemy tylko i wyłącznie przelewem na konto 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846. Tytuł przelewu powinien zawierać imię i nazwisko dziecka lub numer wystawionej przez system faktury.
W przypadku dłużników, którzy zalegają z płatnościami dłużej niż 3 miesiące, sprawa będzie kierowana do sądu.
Link aktywacyjny do Mobiportalu zostanie wysłany na Państwa pocztę (proszę szukać także w spamie).
Procedura aktywacji wygląda następująco:
- Gdy klikniemy w link aktywacyjny na poczcie wczyta się nowa strona. Przy pierwszym logowaniu do portalu należy wprowadzić dwukrotnie własne hasło (nie mniej niż 7 znaków – co najmniej jedna duża, mała litera oraz cyfra).
- Po akceptacji hasła wyskoczy kolejna strona z logowaniem, na której jako login podajecie Państwo swój adres e-mail i hasło z poprzedniego kroku.
- Po zalogowaniu należy uzupełnić formularz do rejestracji dzieci. Zatwierdzenie formularza będzie wymagało podania następujących danych:
- Imię dziecka
- Nazwisko dziecka
- 3 ostatnie cyfry numeru PESEL
- Gdy dziecko zostanie prawidłowo dodane, będzie można już podglądać w systemie kwoty opłat.
Konto na które dokonujemy płatności za obiady: 12 1020 3974 0000 5402 0178 2846
W tytule proszę pisać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc. Gdy dokonujecie Państwo płatności za kilkoro dzieci, to można to robić na jednym przelewie – nie ma konieczności wykonywania przelewu dla każdego dziecka oddzielnie.
Bardzo proszę o terminowe wpłaty oraz wpłacanie dokładnych kwot (termin i kwota będzie widoczna w Mobiportalu). W razie niemożności sprawdzenia tych danych w Mobiportalu proszę pytać poprzez dziennik elektroniczny (konto intendent) lub dzwonić pod numer 24 346-06-83.
Wysokość opłaty będzie przesyłana automatycznie przez system na Państwa e-mail podany w deklaracji obiadowej.
Czwartek 18.04.2024
Zupa ogórkowa z ziemniakami (ogórki kiszone, skrzydła z indyka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy)
II Danie: Knedle z truskawkami polane słodką śmietanką
Kompot agrestowy, gruszka, rzodkiewki
Alergeny : białka mleka, gluten, seler
Piątek 19.04.2024
Zupa rosół drobiowo-wołowy z makaronem (szponder wołowy, skrzydła z indyka, włoszczyzna, przyprawy)
II Danie: Gulasz węgierski z kaszą bulgur, ogórki kiszone (szynka wieprzowa, boczek wędzony, pieczarki, papryka, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy)
Herbata z cytryną i pomarańczą, jabłko
Alergeny : gluten, seler
Poniedziałek 22.04.2024
Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki, pieczywo razowe (kasza jęczmienna, skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy)
II Danie: Ruloniki z twarożkiem i owocami (ser twarogowy, mąka, woda, cukier waniliowy)
Kompot wieloowocowy, banan, marchewka do chrupania
Alergeny : białka mleka, gluten, seler, jaja
Wtorek 23.04.2024
Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo wieloziarniste (pieczarki, skrzydła z indyka, włoszczyzna, śmietana 18%, przyprawy)
II Danie: Udko drobiowe pieczone, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką
Herbata malinowa, truskawki
Alergeny : gluten, seler, białka mleka
Środa 24.04.2024
Zupa wiśniowa zabielana z makaronem (wiśnie mrożone, śmietana 18%, cukier)
II Danie: Paluszki rybne smażone, puree z ziemniaków i marchewki, surówka z kiszonej kapusty
Woda z miętą i cytryną słodzona miodem, pomarańcza
Alergeny : białka mleka, gluten, seler, ryba
Czwartek 25.04.2024
Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym (dynia mrożona, skrzydła z indyka, włoszczyzna, cebula, mleczko kokosowe, przyprawy)
II Danie: Filet z indyka gotowany w warzywach, ryż długoziarnisty, mix sałat z pomidorkami w sosie vinegret
Sok jabłkowy, gruszka
Alergeny : białka mleka, gluten, seler, orzechy
Piątek 26.04.2024
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami (mieszanka warzyw “barszcz ukraiński”, buraczki, kapusta biała, koncentrat pomidorowy 30%, skrzydła z indyka, śmietana 18%, przyprawy)
II Danie: Makaron z musem truskawkowym, rzodkiewki (truskawki, jogurt naturalny, cukier waniliowy, cukier trzcinowy)
Lemoniada z rabarbaru, jabłko, biszkopty Mamutki
Alergeny : gluten, seler, białka mleka
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz naturalny, ziele angielskie, oregano, bazylia, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacją producenta mogą one zawierać: gluten, mleko, jaja, soję, seler, gorczycę. Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta.
ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE.